De voordelen van werken met Solid WMS ten opzichte van Excel

In de dynamische wereld van magazijnbeheer en logistiek is het essentieel om efficiënte en effectieve systemen te gebruiken voor voorraadbeheer. Terwijl veel bedrijven vertrouwen op vertrouwde tools zoals Microsoft Excel voor hun voorraadbeheer, komt de technologische vooruitgang met geavanceerdere en gespecialiseerde oplossingen. Een van deze innovatieve systemen is Solid Warehouse Management System (Solid WMS), een Software as a Service (SaaS) oplossing die veel voordelen biedt ten opzichte van traditionele methoden zoals Excel. Dit artikel zal diepgaand ingaan op deze voordelen, en hoe Solid WMS bedrijven kan transformeren.

Wat is Solid WMS?

Voordat we de voordelen verkennen, laten we eerst begrijpen wat Solid WMS precies is. Solid WMS is een cloud-gebaseerde SaaS-oplossing voor magazijnbeheer. Dit betekent dat het via het internet toegankelijk is en niet vereist dat gebruikers software lokaal op hun computers installeren. Dit biedt een hoge mate van flexibiliteit en toegankelijkheid.

Voordelen van Solid WMS ten opzichte van Excel

1. Real-Time Data en Toegankelijkheid

Excel: Excel biedt basisfunctionaliteit voor data-opslag en is niet real-time of toegankelijk op meerdere apparaten tenzij gedeeld via een cloudservice.

Solid WMS: Als een cloudgebaseerd systeem stelt Solid WMS gebruikers in staat om real-time data te zien. Dit betekent dat zodra een item wordt gescand en bijgewerkt in het systeem, deze verandering onmiddellijk zichtbaar is voor alle gebruikers.

2. Scanner-App

Excel: Geen ingebouwde ondersteuning voor barcode scanning. Handmatige invoer is tijdrovend en foutgevoelig.

Solid WMS: De scanner-app van Solid WMS stelt gebruikers in staat om barcodes te scannen voor het verplaatsen van pallets of collo etc, wat de efficiëntie verhoogt en fouten vermindert.

3. Facturatie van Opslag en Handelingen

Excel: Beperkte functionaliteit voor het bijhouden en factureren van opslag en handelingen zonder aanvullende aanpassingen of integraties.

Solid WMS: Ondersteunt geavanceerde facturatiemogelijkheden, waardoor gebruikers eenvoudig opslagkosten en handelingen kunnen factureren. Dit automatiseert het facturatieproces en bespaart tijd.

4. Klantlogins

Excel: Biedt geen mogelijkheid voor externe klantlogins om voorraadgegevens in te zien.

Solid WMS: Ondersteunt klantlogins, waardoor de klanten van gebruikers hun voorraadgegevens in real-time kunnen bekijken. Dit verbetert de klanttevredenheid en transparantie.

5. Schaalbaarheid en Flexibiliteit

Excel: Beperkt in schaalbaarheid en past zich niet gemakkelijk aan veranderende bedrijfsbehoeften aan.

Solid WMS: Zeer schaalbaar en kan gemakkelijk worden aangepast aan de groei en veranderende behoeften van een bedrijf.

6. Lagere Total Cost of Ownership (TCO) bij SaaS

Excel: Het gebruik van Excel kan op het eerste gezicht goedkoop lijken, maar de verborgen kosten zoals licenties, hardware, IT-ondersteuning, en productiviteitsverlies door inefficiënties kunnen aanzienlijk zijn.

Solid WMS: Als een SaaS-oplossing biedt Solid WMS een lagere total cost of ownership. Klanten betalen een maandelijks of jaarlijks abonnement, wat inclusief updates, onderhoud, en cloudhosting is. Dit elimineert de noodzaak voor dure hardware-investeringen en vermindert de afhankelijkheid van interne IT-ondersteuning. Daarnaast verbetert het de operationele efficiëntie, wat indirect leidt tot kostenbesparingen.

7. Integraties met Derde Partijen

Excel: Excel heeft beperkte integratiemogelijkheden, vooral als het gaat om real-time datadeling met externe systemen.

Solid WMS: Een belangrijk voordeel van Solid WMS is de mogelijkheid om te integreren met een reeks van derde partijen, van vervoerders tot aan financiële pakketten. Deze integraties stellen bedrijven in staat om hun logistieke en financiële processen naadloos te synchroniseren, wat leidt tot een verbeterde workflow, minder fouten, en tijdsbesparing.

Conclusie

De overstap van Excel naar een gespecialiseerde oplossing zoals Solid WMS kan een gamechanger zijn voor veel bedrijven in de sector magazijnbeheer en logistiek. Door de voordelen van real-time gegevens, scanner-app, geavanceerde facturatiemogelijkheden, klantlogins en schaalbaarheid, stelt Solid WMS bedrijven in staat om efficiënter, nauwkeuriger en klantgerichter te werken.

Gratis demo account?

Wilt u Solid WMS uitproberen naar aanleiding van dit artikel? 

De voordelen van werken met Solid WMS ten opzichte van Excel

Vraag dan hier het gratis demo account aan.