Efficiënte Facturatie in Solid WMS: Een Gids voor Diverse Opslagtarieven

Introductie: Welkom in de dynamische wereld van magazijnbeheer, waar het effectief factureren van opslagdiensten essentieel is voor zowel financieel succes als klanttevredenheid. Solid WMS, een geavanceerd magazijnbeheersysteem, biedt flexibele en diverse facturatieopties om aan de uiteenlopende behoeften van uw klanten te voldoen. In deze blogpost duiken we in de verschillende manieren waarop u opslag kunt factureren met Solid WMS, waarbij we focussen op de veelzijdige opslagtarieven en rekenmethodes.

Verschillende Opslagtarieven en Hun Rekenmethodes: Solid WMS stelt gebruikers in staat om per klant aangepaste opslagtarieven te definiëren. Dit omvat de keuze van de opslagsoort, de rekenmethode, kostencodes (gekoppeld aan bijvoorbeeld een extern grootboekcode en inclusief BTW-codes), en de optie voor staffeltarieven.

Verschillende Opslagtarieven en Hun Rekenmethodes

Solid WMS stelt gebruikers in staat om per klant aangepaste opslagtarieven te definiëren. Dit omvat de keuze van de opslagsoort, de rekenmethode, kostencodes (gekoppeld aan bijvoorbeeld een extern grootboekcode en inclusief BTW-codes), en de optie voor staffeltarieven.

  1. Maximum van de Week / Maand: Deze methode berekent het tarief op basis van de hoogste opslagbehoefte in een gegeven week of maand, ideaal voor klanten met fluctuerende opslagvolumes.
  2. Eindstand van de Week / Maand: Hierbij wordt gefactureerd op basis van het aantal opgeslagen eenheden aan het einde van een week of maand, wat nuttig is voor klanten die een stabiele opslagbehoefte hebben.
  3. Gemiddelde van de Week / Maand: Dit tarief wordt bepaald door het gemiddelde aantal opgeslagen eenheden over een week of maand, geschikt voor klanten met een gemiddeld opslaggebruik.
  4. Eindstand per Dag / Maand: Deze methode hanteert de dagelijkse eindstand voor de berekening, ideaal voor kortetermijnopslagbehoeften.
  5. Maximum van de Week / Maand Plus Uitslag: Dit combineert het maximumtarief met een extra toeslag, bijvoorbeeld voor speciale diensten of extra handling.
  6. Eindstand van de Week / Maand Plus Uitslag: Vergelijkbaar met de eindstandmethode, maar met een extra component voor bijkomende diensten.
  7. Gemiddelde van de Week / Maand Plus Uitslag: Dit neemt het gemiddelde en voegt hier een extra toeslag aan toe, vaak gebruikt voor complexere opslagbehoeften.
  8. Eindstand per Dag Plus Uitslag: Facturatie op basis van de dagelijkse eindstand, aangevuld met extra kosten voor bijkomende diensten.
  9. Locatie per Dag: Uniek in zijn soort, deze methode factureert op basis van de opslaglocatie per dag, ideaal voor goederen die frequent van locatie veranderen binnen het magazijn.

Implementatie van Staffeltarieven

Solid WMS biedt ook de mogelijkheid om staffeltarieven in te stellen, wat betekent dat de tarieven veranderen naarmate het volume of de duur van de opslag toeneemt. Dit biedt een flexibele prijsstructuur die zowel voor de magazijneigenaar als voor de klant voordelig kan zijn.

Conclusie

Solid WMS maakt de complexiteit van magazijnfacturatie eenvoudig en efficiënt. Met zijn veelzijdige facturatieopties kunt u nauwkeurig en rechtvaardig factureren, passend bij de unieke behoeften van elke klant. Deze aanpak draagt niet alleen bij aan een betere klantrelatie, maar optimaliseert ook uw bedrijfsvoering en inkomstenstroom. Bent u klaar om uw magazijnfacturatie naar een hoger niveau te tillen met Solid WMS?

Gratis demo account?

Wilt u Solid WMS uitproberen naar aanleiding van dit artikel? 

Efficiënte Facturatie in Solid WMS: Een Gids voor Diverse Opslagtarieven

Vraag dan hier het gratis demo account aan.