Hoe Solid WMS Fulfilment Klanten Bedient: De Delivery Match casus

In de dynamische wereld van logistiek en warehousing speelt Solid WMS een cruciale rol bij het efficiënt en effectief bedienen van haar fulfilment klanten. Centraal in deze dienstverlening staat het proces van open-uitslagorders, een kernactiviteit in het fulfilmentproces. Dit proces omvat het selecteren van artikelen op een picklocatie, het verpakken ervan, en uiteindelijk het verzenden. We duiken dieper in elk van deze stappen om een duidelijk beeld te schetsen van hoe Solid WMS waarde toevoegt voor haar klanten.

Stap 1: Voorbereiding van Open-Uitslagorders

Het proces begint met de voorbereiding van open-uitslagorders. Solid WMS gebruikt geavanceerde software om deze orders te genereren, die zijn gebaseerd op actuele klantvragen en voorraadniveaus. Delivery Match lan ook zelf orders aanmaken in Solid WMS door gebruikt te maken van onze Publi API. Het systeem bepaalt de benodigde producten en hoeveelheden en bereidt een efficiënte picklijst voor.

Stap 2: Picking van Artikelen

Vervolgens komt het ‘picken’ van artikelen. De magazijnen van Solid WMS zijn optimaal ingericht voor toegankelijkheid van picklocaties. Met de gegenereerde picklijsten verzamelen magazijnmedewerkers de nodige artikelen. Hierbij staan efficiëntie en nauwkeurigheid voorop, met minimale kans op fouten.

Stap 3: Verpakking en Kwaliteitscontrole

Na het picken worden de artikelen verpakt. Solid WMS waardeert het belang van veilig en netjes verpakken en past verschillende materialen en methoden toe, afhankelijk van de productsoort en klantwensen. Tijdens dit proces vindt er een kwaliteitscontrole plaats om de juistheid van de producten te waarborgen.

Stap 4: Geoptimaliseerde Verzending met Delivery Match

De laatste stap is de verzending van de bestellingen, waar Solid WMS zich onderscheidt door het gebruik van onder andere Delivery Match. Dit systeem kiest de meest geschikte vervoerder voor elke zending, gebaseerd op factoren als kosten, betrouwbaarheid en leveringssnelheid. Deze aanpak zorgt voor kostenbesparing, betrouwbaarheid, snelheid en flexibiliteit in het verzendproces. Na de selectie van de vervoerder integreert Solid WMS de verzendinformatie naadloos, zodat klanten real-time hun zendingen kunnen volgen.

Conclusie

Solid WMS toont met haar proces van open-uitslagorders hoe technologie, efficiënte processen en klantgerichte service gecombineerd kunnen worden om een superieure fulfilment ervaring te bieden. Van het nauwkeurig picken en verpakken tot het betrouwbaar en kostenefficiënt verzenden met Delivery Match, Solid WMS demonstreert haar expertise en toewijding aan elk aspect van het fulfilmentproces. Dit maakt Solid WMS een waardevolle partner voor bedrijven die streven naar optimalisatie in hun logistiek.

Gratis demo account?

Wilt u Solid WMS uitproberen naar aanleiding van dit artikel? 

Hoe Solid WMS Fulfilment Klanten Bedient: De Delivery Match casus

Vraag dan hier het gratis demo account aan.