Nieuwe Integratie: Solid WMS en Sendcloud – Een Efficiënte Stap Vooruit

Bij Solid WMS zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren en onze klanten te ondersteunen bij hun logistieke uitdagingen. We zijn daarom trots om de nieuwste integratie aan te kondigen: de koppeling tussen Solid WMS en Sendcloud. Deze integratie maakt het mogelijk om het verzendproces naadloos te automatiseren, wat resulteert in een aanzienlijke tijdsbesparing en een efficiëntere orderafhandeling.

Wat is Sendcloud?

Sendcloud is een alles-in-één verzendplatform dat e-commerce bedrijven helpt hun logistieke processen te stroomlijnen. Het biedt toegang tot meerdere vervoerders, vereenvoudigt het verzendproces, en zorgt ervoor dat klanten eenvoudig hun pakketten kunnen traceren. Door Sendcloud te integreren met SolidWMS, brengen we deze voordelen rechtstreeks naar ons warehouse management systeem.

Verantwoordelijkheden en Beleid: De Kracht van Sendcloud

Met de integratie tussen Solid WMS en Sendcloud hebben we ervoor gekozen om de kracht van Sendcloud daar te laten waar het hoort: bij hen. Dit betekent dat de verantwoordelijkheid voor de regels en het beleid met betrekking tot vervoerderkeuze, verzendopties, en tarieven volledig bij Sendcloud ligt. Door deze taak aan Sendcloud over te laten, kunnen we ons concentreren op wat we het beste doen: het optimaliseren van warehouse management processen. Sendcloud zorgt ervoor dat onze klanten altijd toegang hebben tot de beste verzendoplossingen, zonder dat wij ons hoeven te verdiepen in de complexe wereld van transport en logistiek. Dit resulteert in een efficiëntere en betrouwbaardere verzendervaring voor onze klanten, terwijl wij de focus kunnen houden op het leveren van een robuust en gebruiksvriendelijk WMS-systeem.

Technische Implementatie

Voor deze integratie hebben we gekozen voor een aparte Function App in Azure, die luistert naar de service bus op het topic ‘outboundorder-status’. Dit zorgt voor een robuuste en schaalbare oplossing die eenvoudig te onderhouden is.

Hoe werkt het?

  1. Service Bus Listener: De Azure Function App is geconfigureerd om te luisteren naar het ‘outboundorder-status’ topic op de service bus. Dit topic ontvangt berichten wanneer er veranderingen plaatsvinden in de status van outbound orders.
  2. Status ‘Picked’: Wanneer een order de status ‘picked’ (verzameld) krijgt, wordt er een bericht naar de service bus gestuurd.
  3. Function App Activatie: De Function App pikt dit bericht op en activeert vervolgens een proces om de Sendcloud API aan te roepen.
  4. Pakketcreatie via Sendcloud API: De API-call naar Sendcloud creëert de benodigde pakketten voor verzending. Hierbij worden alle relevante gegevens zoals afzenderinformatie, ontvangerinformatie, en pakketdetails meegestuurd.
  5. Tracking URL’s en Shipping Labels: Zodra de pakketten zijn aangemaakt, ontvangen we de tracking URL’s en shipping labels van Sendcloud. Deze informatie wordt vervolgens toegevoegd aan de orderregels in SolidWMS.
  6. Ordergroepen: Voor eenvoudige verwerking voegen we alle individuele shipping labels ook toe aan een ordergroep. Dit helpt bij het beheren en verwerken van meerdere zendingen die bij elkaar horen.

Voordelen van de Integratie

Tijdsbesparing

Dankzij de automatische aanmaak van pakketten en het naadloos toevoegen van trackinginformatie en labels, bespaart deze integratie aanzienlijk veel tijd. Dit betekent minder handmatige handelingen voor magazijnmedewerkers en een snellere doorlooptijd van orders.

Minder Fouten

Automatisering vermindert het risico op menselijke fouten. Het handmatig invoeren van verzendgegevens kan leiden tot fouten die vertragingen veroorzaken. Door dit proces te automatiseren, garanderen we dat de juiste informatie altijd op de juiste plaats terechtkomt.

Betere Klantenservice

Klanten kunnen nu eenvoudig hun zendingen volgen via de tracking URL’s die automatisch gegenereerd en geüpdatet worden. Dit verbetert de transparantie en verhoogt de klanttevredenheid doordat ze altijd op de hoogte zijn van de status van hun bestelling.

Eenvoudige Verwerking

De mogelijkheid om alle shipping labels aan een ordergroep toe te voegen maakt het beheer van zendingen eenvoudiger en overzichtelijker. Dit is vooral handig voor bedrijven die grote hoeveelheden zendingen dagelijks verwerken.

Praktijkvoorbeeld

Stel je voor dat je een e-commerce bedrijf runt dat dagelijks honderden orders moet verwerken. Voorheen moest je voor elke order handmatig een verzendlabel aanmaken, de gegevens invoeren, en vervolgens de trackinginformatie handmatig bijhouden. Dit was tijdrovend en foutgevoelig.

Met de nieuwe integratie tussen Solid WMS en Sendcloud wordt dit proces volledig geautomatiseerd. Zodra een order de status ‘picked’ krijgt, zorgt de Azure Function App ervoor dat er onmiddellijk een pakket wordt aangemaakt via Sendcloud. De trackinginformatie en labels worden automatisch aan de order toegevoegd, en je team kan zich richten op andere belangrijke taken. Dit betekent een snellere verwerking van orders, minder fouten, en tevreden klanten.

Toekomstige Uitbreidingen

De integratie met Sendcloud is slechts het begin. We zijn voortdurend bezig met het verbeteren en uitbreiden van onze diensten. In de toekomst willen we bijvoorbeeld extra functionaliteiten toevoegen zoals automatische retourverzendingen en meer geavanceerde rapportagemogelijkheden.

Daarnaast zijn we van plan om de integratie uit te breiden met andere logistieke partners om onze klanten nog meer keuze en flexibiliteit te bieden. Ons doel is om van Solid WMS het meest veelzijdige en krachtige warehouse management systeem te maken dat beschikbaar is.

Conclusie

De nieuwe integratie met Sendcloud is een belangrijke stap vooruit voor Solid WMS en onze klanten. Door het verzendproces te automatiseren en te stroomlijnen, kunnen we tijd en kosten besparen, de kans op fouten verminderen, en een betere service bieden aan onze klanten. We zijn enthousiast over deze nieuwe mogelijkheden en kijken ernaar uit om onze klanten te helpen hun logistieke processen naar een hoger niveau te tillen.

Bij Solid WMS blijven we ons inzetten voor innovatie en klanttevredenheid. We nodigen je uit om deze nieuwe functionaliteit te ontdekken en te profiteren van de voordelen die het biedt. Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, neem dan gerust contact met ons op. Samen kunnen we je logistieke uitdagingen overwinnen en je bedrijf laten groeien.

Gratis demo account?

Wilt u Solid WMS uitproberen naar aanleiding van dit artikel? 

Nieuwe Integratie: Solid WMS en Sendcloud – Een Efficiënte Stap Vooruit

Vraag dan hier het gratis demo account aan.