Solid WMS: Een Onmisbare Tool voor Verschillende Gebruikers

Inleiding

Warehouse Management Systemen (WMS) zijn onmisbaar in de moderne logistieke sector, en Solid WMS staat bekend om zijn efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. In dit artikel gaan we in op hoe verschillende gebruikers – van directeuren tot klanten – profiteren van Solid WMS.

1. De Directeur of Magazijnbeheerder

Verantwoordelijkheden: De directeur of magazijnbeheerder is verantwoordelijk voor het algehele beheer van het magazijn, waaronder de efficiëntie, kostenbeheersing, en de tevredenheid van zowel klanten als werknemers.

Hoe helpt Solid WMS?

 • Optimalisatie van Processen: Solid WMS biedt real-time inzicht in voorraadniveaus, orderstatus en werknemersprestaties, wat helpt bij het nemen van strategische beslissingen.
 • Automatisering: Taken zoals voorraadbeheer en het bijhouden van inkomende en uitgaande zendingen worden geautomatiseerd, wat leidt tot een vermindering van menselijke fouten en tijdsbesparing.
 • Rapportage en Analyse: De software biedt uitgebreide rapportagefunctionaliteiten, waardoor de directeur of magazijnbeheerder trends kan analyseren en proactief kan handelen.

2. De Planner

Rol: De planner is cruciaal voor het beheren van de workflow in het magazijn, inclusief het plannen van de binnenkomst en het vertrek van orders.

Hoe helpt Solid WMS?

 • Efficiënte Planning: Solid WMS stelt de planner in staat om de ontvangst en verzending van goederen efficiënt te plannen door accurate en tijdige informatie te bieden.
 • Capaciteitsbeheer: De software helpt bij het optimaliseren van de opslagcapaciteit en het inplannen van de arbeidskrachten op basis van de verwachte workload.

3. De Heftruckchauffeur

Rol: Een heftruckchauffeur speelt een essentiële rol in het fysiek verplaatsen van goederen binnen het magazijn.

Hoe helpt Solid WMS?

 • Scanner Software: Met Solid WMS scanner software kan de chauffeur snel de juiste pallets identificeren en verplaatsen, wat de efficiëntie verhoogt en fouten vermindert.
 • Real-time Updates: De chauffeur ontvangt real-time updates over waar en wanneer goederen verplaatst moeten worden.

4. De Orderpicker

Rol: Orderpickers zijn verantwoordelijk voor het verzamelen van de juiste producten voor elke order.

Hoe helpt Solid WMS?

 • Geleide Orderverzameling: Solid WMS biedt gedetailleerde picklijsten wat tijd bespaart en de nauwkeurigheid verhoogt.
 • Scanner voor Efficiëntie: Met de scanner kunnen pickers snel de juiste items scannen en verifiëren, wat de kans op fouten minimaliseert.

5. De Klant

Rol: Klanten zijn de eindgebruikers die afhankelijk zijn van de efficiënte werking van het magazijn voor tijdige leveringen.

Hoe helpt Solid WMS?

 • Voorraadinzicht: Klanten kunnen hun eigen voorraadniveaus bekijken en beheren via een klant-inlog.
 • Ordercreatie en -tracking: Klanten kunnen zelf orders aanmaken en de voortgang van hun bestellingen volgen, wat leidt tot grotere transparantie en klanttevredenheid.

Conclusie

Solid WMS is een veelzijdige tool die elke schakel in de logistieke keten ondersteunt. Van het verbeteren van de efficiëntie op de werkvloer tot het verhogen van klanttevredenheid, Solid WMS is een cruciaal onderdeel van een moderne, efficiënte logistieke operatie.

Gratis demo account?

Wilt u Solid WMS uitproberen naar aanleiding van dit artikel? 

Solid WMS: Een Onmisbare Tool voor Verschillende Gebruikers

Vraag dan hier het gratis demo account aan.