Solid WMS en Exact Online Stroomlijnen Facturatieprocessen

Introductie

In de dynamische wereld van warehouse management is het essentieel om efficiënte, nauwkeurige en geautomatiseerde oplossingen te bieden die zowel tijd besparen als fouten minimaliseren. Solid WMS, een toonaangevende leverancier van magazijnbeheersystemen, heeft onlangs een opwindende nieuwe integratie aangekondigd met Exact Online, een populair boekhoudplatform. Deze integratie is speciaal ontworpen om het proces van facturatie te stroomlijnen en een naadloze overdracht van factuurgegevens naar Exact Online te garanderen. In deze blogpost duiken we dieper in hoe deze integratie werkt, de voordelen ervan, en hoe het onze klanten helpt om hun operationele efficiëntie te verbeteren.

Het belang van integratie tussen Solid WMS en Exact Online

De integratie tussen Solid WMS en Exact Online is een belangrijke stap voorwaarts in het vereenvoudigen van de financiële workflows voor magazijnbeheer. Facturatie is een cruciaal onderdeel van het logistieke proces, waarbij nauwkeurigheid en tijdigheid van groot belang zijn voor zowel het magazijn als zijn klanten. Met deze nieuwe integratie kunnen gebruikers van Solid WMS moeiteloos facturen creëren en deze direct doorsturen naar Exact Online, waar de factuurgegevens automatisch worden omgezet in verkoopboekingen.

Hoe werkt de integratie?

Stap 1: Factuurcreatie in Solid WMS

Het proces begint wanneer een klant van Solid WMS een factuur genereert, zoals een weekfactuur voor opslagdiensten. Deze factuur wordt aangemaakt via het Solid WMS-systeem, dat speciaal is ontworpen om het beheer van magazijnoperaties te vereenvoudigen en te automatiseren.

Stap 2: Berichtgeving via Azure Service Bus

Zodra de factuur is aangemaakt, verzendt Solid WMS automatisch een bericht naar het Azure Service Bus topic ‘invoice-created’. Deze melding dient als een trigger voor de volgende stappen in het proces.

Stap 3: Verwerking door Function App

Na ontvangst van het bericht op Azure Service Bus, wordt het opgepikt door een Function App die specifiek is ontwikkeld voor financiële integraties. Deze Function App speelt een cruciale rol in het proces door de factuurgegevens op te halen via de interne API van Solid WMS.

Stap 4: Mapping en overdracht naar Exact Online

De Function App haalt de noodzakelijke factuurdata op en mapt deze naar een formaat dat compatibel is met Exact Online. Dit omvat het transformeren van de gegevens naar een ‘Sales Entry’ bericht. Vervolgens wordt deze informatie doorgestuurd en geüpload naar Exact Online via de API van Exact Online, waar het direct wordt verwerkt als een verkoopboeking.

Voordelen van de integratie

De integratie van Solid WMS met Exact Online biedt talrijke voordelen, waaronder:

  • Automatisering: Vermindert de behoefte aan handmatige data-invoer, wat de kans op fouten aanzienlijk vermindert.
  • Efficiëntie: Versnelt het facturatieproces door directe overdracht van gegevens, wat resulteert in snellere betalingen en verbeterde cashflow.
  • Nauwkeurigheid: Verhoogt de nauwkeurigheid van financiële gegevens door consistentie in hoe facturen worden verwerkt en gerapporteerd.
  • Real-time updates: Zorgt voor real-time updates in financiële rapporten, waardoor bedrijven beter inzicht krijgen in hun financiële status.

Conclusie

De nieuwe integratie tussen Solid WMS en Exact Online is een gamechanger voor magazijnbeheer en financiële administratie. Het automatiseert en vereenvoudigt kritieke processen, verbetert de efficiëntie en nauwkeurigheid, en ondersteunt een naadloze workflow tussen magazijnoperaties en financiële rapportage. Met deze geavanceerde oplossing kunnen Solid WMS-klanten genieten van een gestroomlijnde benadering van magazijnbeheer en boekhouding, waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan het groeien van hun bedrijf in plaats van te worstelen met complexe facturatieprocessen.

Gratis demo account?

Wilt u Solid WMS uitproberen naar aanleiding van dit artikel? 

Solid WMS en Exact Online Stroomlijnen Facturatieprocessen

Vraag dan hier het gratis demo account aan.